Wie zijn wij?

Al meer dan 25 jaar ontwikkelen wij boekhoudprogramma's. Eerst onder de naam 'Extrasoft Software', later onder de naam 'Arpro Software', nu onder IB-Vision. 

Ons eerste boekhoudprogramma was genaamd A&R. Het werd voor het eerst uitgegeven voor de Commodore 128 home-computer. Toen later de eerste PC's in opmars kwamen werd het programma geschikt gemaakt voor de PC.

Met A&R was het mogelijk de boekhouding bij te houden volgens het 'schoenendoos'-principe. Deze methode sloot naadloos aan op de manier waarop veel mensen de boekhouding handmatig bijhielden. Het programma wordt nog steeds geroemd om zijn doorzichtige structuur, eenvoudige bediening en simpele opzet.

Het was niet mogelijk met A&R te factureren. Speciaal voor dit doel werd het factureerprogramma 'F&A', of 'MAX', gemaakt.
A&R en MAX konden uitstekend samenwerken. Facturen gemaakt in MAX werden automatisch doorgeboekt naar de administratie in A&R.

De volgende stap in de ontwikkeling bestond uit het samenvoegen van de twee losse programma's tot 1 totaalprogramma. In 1985 zag de eerste versie van dit nieuwe programma het levenslicht, onder de naam A&R-pro, of kortweg Arpro.

In 1987 werd besloten het versienummer te verhogen naar 2.0 en niet lang daarna naar 2.02.

In 1995 was versie 3 van het programma gereed. Vanaf dat moment bestonden er twee hoofdversies van het programma: Arpro 3.0 voor DOS en Arpro 3.1 voor Windows. Qua functionaliteit waren beide versies identiek.

Tot dan toe werden onze programma's uitgegeven door een externe uitgever. Vanaf versie 3 zijn we de programma's zelf gaan uitgeven, onder de naam Arpro Software

Tussen 1995 en 2010 zijn er weinig ontwikkelingen geweest aan Arpro. Er zijn wel veel kleine verbeteringen aangebracht, maar geen functionaliteiten toegevoegd die ingrijpend genoeg waren om het versienummer te verhogen.

In 2009 is besloten om, onder IB-Vision, Arpro-4 te ontwikkelen. De belangrijkste reden was het feit dat Arpro-3 niet geïnstalleerd kan worden op 64-bits besturingssystemen. In het najaar van 2009 zijn de plannen voor Arpro-4 concreet gemaakt waarna begin 2010 de programmeurs aan de slag gingen. Door enkele tegenslagen is de geplande oplevering in juli 2010 niet gehaald, maar maart 2011 was het programma dan toch gereed. Na een testperiode van 3 maanden werd de versie beschikbaar voor iedereen.